Het Haagje 152A, 7906 AD Hoogeveen
06 – 387 802 26
info@svlucasaardenburg.nl

Wie zijn wij

Schietsport verenging te Hoogeveen

Onze vereniging is opgericht op 18 september 1964. Van de drie schietverenigingen die zich in Hoogeveen bevinden is onze vereniging de oudste. De vereniging is ontstaan uit de personeelsvereniging van de voormalige IGLO-levensmiddelenfabriek, Lucas Aardenburg.

In het begin konden alleen de werknemers en diens familieleden lid worden van de schietvereniging

Er werd toen geschoten op de gangen van het kantorencomplex, later werd er gebruik gemaakt van een schoolgebouwtje dat leeg stond op het terrein van de Lucas Aardenburg.

Tegenwoordig is de schietvereniging gevestigd in de voormalige fietsenstalling van de fabriek. Dit is mogelijk gemaakt door leden van de schietvereniging. Het resultaat is een goedgekeurde, volwaardige en moderne schietbaan.

Daarbij zijn we basis gecertificeerd volgens de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie. (KNSA)

De basiscertificering richt zich voornamelijk op veiligheid, de ballotage van nieuwe leden, het monitoren van bestaande leden van verenigingen, de verkrijging van een vuurwapenverlof en de naleving van wet- en regelgeving. De basiscertificering is bovendien door een Ministeriële Regeling als verplichting gesteld voor verenigingsverloven en privéverloven. Dat houdt kortweg in dat verenigingen die een aanvraag voor een verenigingsverlof doen, door de KNSA volgens de normen van basiscertificering moeten zijn gecertificeerd en dat individuen bij de aanvraag van een privéverlof lid moeten zijn van een door de KNSA gecertificeerde schietsportvereniging, overeenkomstig de normen voor basiscertificering.